18/08/2020

macbook-koel-houden

5 tips om je MacBook koel te houden tijdens een hittegolf

Net als bij mensen en dieren reageren laptops ook op hitte. Je Mac is niet zo’n liefhebber van extreme warmte, hij kan zelfs helemaal uitvallen. Wanneer je toch moet werken op je MacBook (of gewoon je serie af wilt kijken) is het raadzaam om je MacBook niet te warm te laten worden. Met onderstaande tips komen jij én je MacBook de zomer door!


1. Goede ondergrond

MacBooks zijn de afgelopen jaren een stuk sneller, lichter en platter geworden. Hierdoor is er minder ruimte in de behuizing voor de ventilatoren. Door je Mac op een vlakke, harde ondergrond te plaatsen, krijgt hij alle ruimte om goed te ventileren. Denk hierbij aan een tafel. Het is niet handig om je MacBook op je schoot, kussen of op zijn hoes neer te zetten


2. Schaduw

Het klinkt misschien overbodig, maar zet je MacBook niet in de zon. Hierdoor warmt de behuizing flink op waardoor je laptop het zwaar te verduren krijgt. Wist je dat je als mens in de schaduw kunt verbranden? Vergeet jezelf daarom niet in te smeren wanneer je in de achtertuin onder een boom gaat zitten. Je MacBook hoef je niet in te smeren, scheelt weer.


3. Houd je Mac goed schoon

In de openingen van je Mac gaat gemakkelijk stof zitten. Ook in de roosters van de ventilatoren. Maak je Mac een paar keer per jaar schoon met bijvoorbeeld een droog wattenstaafje of een busje perslucht. Op deze manier zorg je dat je Mac zichzelf goed kan blijven ventileren. Zorg wel dat je de MacBook uitzet voordat je dit doet.


4. Neem een kleine pauze

Jij hebt in deze periode ook vaker een pauze nodig om af te koelen, je Mac ook! Leg hem bijvoorbeeld een half uurtje in de schaduw in de keuken. Kun je gelijk een koel glas ijsthee pakken uit de koelkast. Let wel op dat je het pak terugzet in de koelkast en NIET je MacBook.


5. Koop een laptop-koeler

Heb jij geen tijd voor een korte break en moet je écht door? Schaf dan een laptop-koeler aan. In deze standaard waarop je de MacBook plaatst, heeft ventilatoren waarmee hij koele lucht tegen de onderkant van je laptop blaast. Met een USB-kabel sluit je deze makkelijk aan op je MacBook.