28/10/2020

apple-oortjes

Apple Airpods - meer dan oortjes

AirPods eerste keer gebruiken

Zet allereerst je bluetooth aan. Zonder bluetooth kunnen de oordopjes niet verbinden met je iPhone. Door het doosje te openen vlakbij je iPhone, detecteert je iPhone automatisch de nieuwe AirPods. Er komt een klein wit schermpje op je iPhone dat vraagt of je de AirPods wilt verbinden. Zo installeer je als het ware je AirPods.


Verschillende AirPods

Apple heeft twee soorten AirPods uitgebracht. De ‘gewone’ AirPods en de AirPods Pro. De gewone variant is te vergelijken met de oordopjes die Apple tot voor kort standaard meeleverde bij een nieuwe iPhone of iPad. De AirPods Pro is een ‘in-ear’-variant. De oordopjes duw je dieper je gehoorgang in en heeft ook noice-cancelling. Wanneer je ‘in-ear’ oordopjes prettiger vindt, is de Pro een betere keuze. Echter betaal je voor de Pro’s wel ruim honderd euro meer. Op de reguliere AirPods zitten nagenoeg dezelfde functies als op de AirPods Pro, maar hij is wel een stuk betaalbaarder!


Twijfels? Ze vallen niet uit je oren en de accu gaat lang mee!

Mensen die twijfelen over de aanschaf van AirPods zitten vaak met de vraag of de oordoppen wel in je oren blijven zitten. Het is natuurlijk erg duur en zonde als je er per ongeluk eentje verliest. De AirPods blijven verrassend goed in je oren zitten. Ook met sporten vallen de oortjes niet uit. Het klinkt gek, maar dit komt omdat er geen snoer aan zit. Het snoer trekt zonder dat je het door hebt aan je oortjes. Met name met hardlopen willen ze door het snoer nog weleens uit je oren vallen.

Een groot voordeel van oordoppen met een draadje is dat je ze niet op hoeft te laden. Het scenario dat je in de trein zit met lege oortjes, klinkt niemand als muziek in de oren. Gelukkig laden de AirPods op in het doosje waarin je ze gemakkelijk kunt opbergen. Door de AirPods vijf minuten op te laden kun je weer één uur luisteren. In het doosje zit vermogen voor 24 uur luisteren. Die krijg jij niet leeg in een dag ;).


Binnen een paar tikjes: Muziek, bellen en FaceTimen

Naast dat je muziek kunt luisteren met de AirPods, kun je er nog meer mee! Zo zitten in je AirPods kleine microfoontjes ingebouwd waardoor je er ook mee kunt bellen of bijvoorbeeld FaceTimen. Ideaal wanneer je op de fiets wilt bellen of wanneer je telefoon aan de lader ligt.

Wanneer je gebeld wordt kun je makkelijk opnemen door fysiek te tikken op je AirPods. Ophangen werkt hetzelfde. In je instellingen kun je extra opdrachten instellen voor het tikken op je AirPods. Je kunt dan bijvoorbeeld door twee keer op je linker oortje te tikken Siri activeren. Of door twee keer op je rechter oortje te tikken naar het volgende nummer gaan. Welke functie de tikjes moeten krijgen? Dat bepaal je zelf! Dit kun je instellen bij Instellingen -> Bluetooth en dan op het ‘i’ icoon te drukken dat achter je AirPods staat.


Handige AirPods tips 

 • Automatisch pauzeren
  Wanneer je één oortje uit je oor haalt, pauzeert je muziek automatisch.
 • Batterijstatus: Hoe vol zitten mijn oortjes nog?
  Dit check je makkelijk door het doosje te openen en naast je iPhone te houden. Er komt een kleine animatie in je scherm die je precies laat zien hoe vol de accu nog is. Je kunt ook de batterij widget toevoegen op het beginscherm van je iPhone. Dan zie je altijd in één oogopslag hoeveel procent batterij je AirPods nog hebben. 
 • Handsfree bellen
  Bellen op de fiets of in de auto? Geen probleem, met de AirPods kun je heel makkelijk handsfree bellen. 
 • Indicatie lampje
  In de oplaadcase zit een klein led-lampje. Dat lichtje geeft met verschillende kleuren handige indicaties. Een groen licht betekent dat je AirPods volledig zijn opgeladen en oranje dat ze aan het opladen zijn. Wanneer je de AirPods uit de case haalt betekent een groen lampje dat de case nog genoeg power heeft om je AirPods weer volledig op te laden, bij een oranje lampje moet je de case opladen. Een wit knipperend licht geeft aan dat de oortjes in de ‘pairing’-modus zijn, je kunt ze dan connecten met een ander device. 
AirPods werken het beste samen met Apple-producten. De draadloze oortjes werken dan ook fantastisch samen met ons assortiment refurbished iPhones!