26/10/2020

voordelen-van-de-imac

De iMac - grote broer van de MacBook

De meeste mensen raken verliefd op Apple devices door de aanschaf van een iPhone. Al snel wordt de Apple-familie uitgebreid met een MacBook vanwege het besturingsysteem, de manier waarop het samenwerkt met de iPhone, zijn sterke accu en het compacte formaat. Maar veel mensen vergeten de grote neef van de MacBook: de iMac.


Wat is een iMac?

De iMac is de desktop PC van Apple. Met zijn chique aluminium design misstaat deze eye-catcher nergens. Doordat alles is ingebouwd in het scherm, en er een draadloze Magic Mouse en Magic Keyboard meegeleverd worden, heeft de iMac maar één stekker nodig. Een iMac is letterlijk de grote neef van de MacBook. Op het compacte formaat van de MacBook na, verslaat de iMac zijn neefje op alle fronten.


Een iMac of een MacBook?

Een MacBook is zeer handig wanneer je op veel verschillende plekken werkt. Je neemt het apparaat makkelijk mee en hij heeft een flinke accu in huis. Een beperking van een MacBook kan wel het kleinere scherm zijn.

Anno 2020 waarin we allemaal veel thuis moeten werken, is een iMac ideaal. Zo zet je op een iMac gemakkelijk meerdere tabbladen en programma’s naast elkaar open op zijn grote scherm, zonder dat je het overzicht verliest. Wanneer je voornamelijk thuis gebruik maakt van je computer, is een iMac de perfecte oplossing voor jou!

Ook wanneer er meerdere mensen gebruik gaan maken van het device is een iMac een betere keuze. Het is gemakkelijk om verschillende accounts aan te maken op het device en de iMac heeft over het algemeen meer opslagcapaciteit dan een MacBook.

De voordelen van een iMac: 

 • Rekenkracht
  Een iMac heeft een grotere behuizing, daar past dus veel meer in! Deze Apple computer heeft dus over het algemeen meer rekenkracht dan een MacBook. Hierdoor zijn ze sneller en kun je nog vlotter foto’s en video’s bewerken. 
 • Big or bigger?
  Is het 21 inch scherm niet groot genoeg? Geen probleem! iMacs bestaan in twee formaten: 21 en 27 inch. Dus ga je voor groot of groter? 
 • Wat een scherm!
  Het scherm van een iMac is met 21 en 27 inch een stuk groter ten opzichte van een 13,3, 15,4 of 16 inch MacBook. Naast dat het scherm groter is, is het ook nog eens super scherp!
 • Een echte beauty
  We hebben de gewoonte om computers weg te moffelen in een studeerkamer of een old school computer kast. Maar heb je deze hunk als eens goed bekeken? Die mag prima op je eetkamertafel staan toch?
Kortom: Wil je comfortabel werken zonder continu tussen tabbladen te switchen op een mooi groot scherm? Op een device dat mooi in het oog springt voor een zeer scherpe prijs? Bekijk hier dan snel ons aanbod iMacs en scoor bij iUsed een refurbished Apple computer!