28/10/2020

dit-kan-je-met-een-apple-watch

Dit kan je met een Apple Watch

De Apple Watch: Het zeer geliefde en multifunctionele horloge van Apple. Hij houdt je stappen en hartslag bij, pusht je WhatsApp meldingen door en laat je met Apple Pay snel betalen in de supermarkt. Ook handig: hij laat ook nog zien hoe laat het is!


Wat is een Apple Watch?

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. De eerste generatie kwam uit in 2015 en in 2020 is de zesde generatie uitgebracht. De Apple Watch is een multifunctioneel verlengstuk van je iPhone. Met dit slimme horloge om je pols hoef je veel minder vaak je iPhone uit je broekzak te halen. Dat klinkt misschien lui, maar is tijdens een vergadering, op school of onderweg ideaal.


Apple Watch installeren

Op elke iPhone zit standaard de ‘Watch’ applicatie. Deze app laat je alles instellen op je Apple Watch. Door de eerste keer de stappen in deze app te volgen, configureer je de smartwatch eenvoudig. Heb je geen iPhone? Dan is een Apple Watch misschien niet de beste keuze voor jou. Laat je niet tegenhouden, voor een scherpe prijs scoor je bij iUsed een refurbished iPhone ;).


Apps op je Apple Watch

Op je Apple Watch kun je via de Watch-app op je iPhone allemaal handige apps installeren. Zo kun je met de app van je bank snel je banksaldo checken, vertelt de NS-app hoe laat je trein vertrekt en geeft de NOS-app je een snel overzicht van het laatste nieuws. Om deze apps te gebruiken moet je eerst de reguliere iPhone applicatie op je iPhone installeren. Door in je applicaties in de Watch app naar beneden te scrollen, geeft je iPhone zelf weer welke apps je kunt installeren op je watch. Je kunt ook instellen dat de beschikbare apps automatisch worden geïnstalleerd. Een app verwijderen werkt hetzelfde als op je iPhone. Door de icoontjes ingedrukt te houden op je horloge gaan ze ‘dansen’ en kun je ze met het minnetje weer verwijderen.

Een Apple Watch kan zelfs je leven redden!

Dat klinkt misschien wat overdreven, maar het is echt waar. Op de Apple Watch zitten van zichzelf allemaal handige apps. Denk hierbij aan de hartslagmeter die de hele dag je hartslag in de gaten houdt. De nieuwere versies hebben zelfs een ECG meter aan boord. Wanneer je een onregelmatige hartslag hebt, krijg je hiervan een melding. Met de automatische valdetectie worden hulpdiensten gealarmeerd wanneer je een flinke val maakt en bijvoorbeeld bewusteloos raakt. Voorbeelden hiervan zijn geregeld op het nieuws. Een prettige bijkomstigheid.


Voordelen Apple Watch

De grootste voordelen van de Apple Watch zijn dat het je aanzienlijk tijd bespaard en dat je altijd mobiel bent. Als je iPhone trilt, heb je snel de neiging om te kijken welke WhatsApp of Instagram melding binnen is gekomen. Doordat je nu al deze meldingen op je pols krijgt, kun je gelijk de afweging maken of je hier wel of niet op moet reageren. Heb je weleens een belangrijk telefoontje gemist omdat je iPhone aan de oplader lag? Dat is nu verleden tijd, want je Apple Watch laat je zien wie er belt terwijl jij en je iPhone niet in dezelfde ruimte zijn.

Ook in de winkel is het ideaal om snel te betalen met Apple Pay. Je telefoon/portemonnee kunnen in je tas of broekzak blijven zitten. Ben je een flinke voetbalfanaat en vind je vriendin het storend dat je steeds de tussenstanden aan het checken bent op je telefoon? Met een Apple Watch kun je met een app alle doelpunten en tussenstanden doorpushen naar je horloge.


Gezonder leven en sporten met een Apple Watch

Op de Apple Watch zit een automatisch work-out applicatie die al je sportprestaties bijhoudt. Zo kun je aan het einde van de dag zien hoeveel stappen je hebt gezet en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Wanneer je Apple Watch detecteert dat je veel zit, krijg je een melding met het advies om een minuut te gaan staan. Het zijn allemaal handige manieren om fit te blijven, maar wanneer je dit vervelend vindt kun je het natuurlijk ook uitzetten.

Het handige van de Apple Watch is dat deze ook op zichzelf functioneert. Zo kun je gaan hardlopen en je iPhone thuislaten. De Watch houdt middels GPS je route bij en je favoriete playlist van Apple Music kun je eenvoudig downloaden naar de Watch. Je bluetooth koptelefoon of oortjes kun je eenvoudig koppelen. Geen broekzak in je sportbroek is geen enkel probleem meer en die gekke armband kan weer in de kast.


Handige Apple Watch tips 

  • Zoek mijn iPhone
    Ben je vergeten waar je iPhone ook alweer ligt? Door van beneden naar boven te swipen op je Apple Watch krijg je een handig menuutje. Druk op het iPhone icoontje. Je iPhone speelt nu geluid af. Als je de knop langer ingedrukt houdt gaat je zaklamp ook nog knipperen. 
  • Navigeren op de fiets
    Nu je op de fiets geen telefoon meer vast mag houden, is navigeren een stuk lastiger geworden. Door op je iPhone een route aan te zetten in Apple Maps loopt de kaart automatisch mee op je Apple Watch. Zo kun je toch legaal ‘spieken’ welke afslag je moet nemen. 
  • Batterijstatus AirPods checken of je iPhone op stil zetten
    Door van beneden naar boven te vegen op je Watch, kom je in een menu met een paar snelkoppelingen. Door op de batterij te klikken, krijg je ook de batterij status te zien van je AirPods. Wil je niet gestoord worden? Druk dan op het maantje. 
Dit is natuurlijk nog maar een tipje van de sluier: je kunt met een Apple Watch nog véél meer. Deze slimme klok is naast dat hij multifunctioneel is ook nog eens een hele leuke gadget. De smartwatch van Apple werkt het beste samen met iPhones. Heb je nog geen iPhone? Bekijk dan snel ons aanbod iPhones op de website.