22/09/2017

wat-is-het-verschil-tussen-een-iphone-8-en-iphone-8-plus

Wat is het verschil tussen een iPhone 8 en iPhone 8 Plus?

Een iPhone 8 en een iPhone 8 Plus zijn nog steeds populaire modellen. Dit is niet gek, want deze smartphones ondersteunen nog altijd de nieuwste iOS 14. Naar verwachting ondersteunen deze modellen zeker nog eens twee jaar de nieuwste software. Daarnaast vormen deze modellen een goed instapmodel als je voor het eerst een iPhone kiest. Ook wanneer je al een doorgewinterde iPhone-gebruiker bent dan is de iPhone 8 (Plus) zeker nog een goede keuze. Ten eerste het is een voordelige keuze en ten tweede heeft dit model nog het ‘klassieke’ iPhone-design. De iPhone 8 en de iPhone 8 Plus verschillen in enkele opzichten van elkaar. In deze blog leggen wij de belangrijkste verschillen uit.


De afmetingen van de iPhone 8 en 8 Plus

Een belangrijk verschil tussen de iPhone 8 en iPhone 8 Plus is de grootte van de telefoon. De iPhone 8 Plus is namelijk een stuk groter dan de iPhone 8. De iPhone 8 Plus bestaat uit de volgende afmetingen: lengte van 158,4 mm, een breedte van 78,1 mm en een dikte van 7,5 mm. Door deze afmetingen is deze smartphone uitermate geschikt voor het bekijken van video’s op YouTube of het spelen van games. Heb jij niet zulke grote handen? Dan is de iPhone 8 een stuk geschikter voor jou. Met een lengte van 138,4 mm, breedte van 67,3 mm en een dikte van 7,3 mm ligt deze iPhone een stuk prettiger in de hand.

Het design van de iPhone 8 en 8 Plus

Het design van de iPhone 8 en 8 Plus verschillen eigenlijk niet van elkaar. Beide telefoons zijn gemaakt van aluminium en de voor- en achterkant zijn gemaakt van glas. Daarnaast bevatten beide telefoon een home-button en een Touch-ID. Ook laad je deze telefoons gemakkelijk draadloos op (zo ben je altijd verlost van die kapotte kabeltjes). Mocht je nog wel een werkend kabeltje thuis hebben liggen dan is deze ook nog altijd te gebruiken. Qua design zien beide telefoons er dus nog uit als de klassieke iPhone. Echter is het ontwerp wat moderner en beide modellen zijn wat strakker afgewerkt.


Verschillen in het beeldscherm

Zoals hierboven vermeld is het scherm van de iPhone 8 Plus een stuk groter dan van de iPhone 8. Naast dit grote verschil bestaan er nog een paar andere verschillen. De resolutie van de iPhone 8 Plus is een stuk hoger, namelijk 1920 x 1080 pixels bij 401 ppi. Hierdoor is het beeldscherm van de iPhone 8 Plus een stuk scherper dan de iPhone 8. De iPhone 8 beschikt over een resolutie van 1334 x 750 pixels bij 326 ppi. Verder komen beide telefoons met een Full HD Retina beeldscherm! Zowel de iPhone 8 als de iPhone 8 Plus presteren hetzelfde qua helderheid, kleurweergave, kijkhoek en witbalans.


Batterijduur en processorsnelheid

In beide telefoons zit een A11 Bionic-chip ingebouwd. Hierdoor laden beide telefoons supersnel verschillende apps. Daardoor switch je gemakkelijk tussen de verschillende apps zonder dat je telefoon vastloopt. Toch is de iPhone 8 Plus hier nét even wat sneller in dan de iPhone 8. De verschillen in snelheid tussen de twee telefoons is uiteindelijk wel minimaal te noemen. Verder beschikt de iPhone 8 Plus ook over een betere batterij, waardoor de batterijduur ook langer is. Een iPhone 8 Plus kan tot 14 uur video’s afspelen en een iPhone 8 tot 13 uur. Daarnaast kan een iPhone 8 Plus tot 80 uur muziek afspelen en een iPhone 8 tot 40 uur.


De verschillen tussen de kwaliteit van de camera

Er zit degelijk wel grote verschillen in de kwaliteit van de camera tussen een iPhone 8 en een iPhone 8 Plus. Beide smartphones beschikken over een 12-megapixel groothoekcamera, maar de iPhone 8 Plus beschikt ook nog over een telelenscamera. Hierdoor kun je met een iPhone 8 Plus ook optisch inzoomen, waardoor ook ingezoomde foto’s haarscherp zijn. Daarnaast beschikt de iPhone 8 Plus ook over een portretmodus en de iPhone 8 niet. Allebei de telefoons beschikken wel over dezelfde selfiecamera bestaande uit 7 megapixels.


iPhone 8 refurbished & iPhone 8 Plus refurbished

Het mag dus wel duidelijk zijn dat de iPhone 8 Plus net wat beter presteert dan de iPhone 8. Echter is de iPhone 8 Plus natuurlijk iets prijziger. Natuurlijk is een iPhone 8 Plus refurbished wel voordeliger dan een nieuwe en dat geldt natuurlijk ook voor een refurbished iPhone 8. Op onze refurbished iPhones krijg je standaard 2 jaar garantie. Dat is een jaar meer garantie dan wat je bij Apple zelf krijgt!