27/09/2018

wat-is-het-verschil-tussen-een-iphone-xs-en-iphone-xs-max

Wat is het verschil tussen een iPhone XS en iPhone XS Max?

De iPhone XS en de iPhone XS Max zijn niet de allernieuwste iPhones, maar zeker nog ‘nieuw’ genoeg om te kunnen profiteren van allemaal fijne technische snufjes. Deze twee iPhones beschikken niet meer over het ‘klassieke’ iPhone-design. Het beeldscherm is namelijk 'all-screen'. Dit wil zeggen dat het scherm geen grote randen meer bevat. Daardoor geniet je nu nog meer van je beeldscherm! Perfect om games op te spelen of video’s op te streamen. De iPhone XS en de iPhone XS Max verschillen in enkele opzichten van elkaar. In deze blog leggen wij de belangrijkste verschillen uit.


iPhone XS en de iPhone XS Max: de afmetingen

Waarschijnlijk verbaast het je niet dat de iPhone XS Max groter is dan de iPhone XS. Bij vrijwel alle iPhones zijn de modellen met een extra toevoeging (Plus, Max) groter. De precieze afmetingen van de iPhone XS Max zijn: Hoogte: 157,5 mm, Breedte: 77,4 mm, Diepte: 7,7 mm. Door deze afmetingen kun je supergoed video’s bekijken op de iPhone XS Max. Voor mensen met kleine handen is deze smartphone misschien niet ideaal. De iPhone XS is dan fijner om te gebruiken voor deze mensen. De precieze afmetingen van de iPhone XS zijn: Hoogte: 143,6 mm, Breedte: 70,9 mm en Diepte: 7,7 mm. Het gewicht tussen beide modellen verschilt ook. Met een gewicht van 177 gram is de iPhone XS een stuk lichter dan de iPhone XS Max. Deze iPhone bevat een gewicht van 208 gram.


Het ontwerp van de iPhone XS en de iPhone XS Max

Het design van de iPhone XS en de iPhone XS Max verschillen niet heel veel van elkaar. De behuizing van de iPhone XS en de iPhone XS Max bestaat uit glas. Het glas aan de voor- en achterkant is nog wat sterker dan bij zijn voorganger de iPhone X. Beide telefoons bevatten geen ‘Touch ID’ meer, maar een ‘Face ID’. Dit betekent dat je binnen enkele seconden je iPhone kunt ontgrendelen met je gezicht. Superhandig en superveilig! Dit is mogelijk dankzij de TrueDepth-camera voor gezichtsherkenning. Ook laad je deze telefoons gemakkelijk draadloos op (niet in paniek raken: hij is ook nog op te laden met een standaard kabeltje). Het ontwerp van de iPhone XS en de iPhone XS Max is net weer even wat moderner en strakker afgewerkt dan zijn voorgangers.

Verschillen tussen het scherm

Bij het kopje over de afmetingen is het natuurlijk al duidelijk naar voren gekomen dat de iPhone XS Max groter is. Deze smartphone heeft een 6,5 inch Super Retina HD-display! Perfect om video’s op te kijken dus. Doordat het ook een Retina scherm heeft, zie jij ook alles haarscherp. De iPhone XS heeft een scherm van 5,8 inch. Een stukje kleiner, maar anders dan zijn voorgangers (bijvoorbeeld de iPhone 8) wordt wel het hele scherm benut! Daardoor haal je met zowel de iPhone XS als de iPhone XS Max een smartphone in huis die uitstekend geschikt is voor gamen en video’s te streamen.


Batterijduur en snelheid

In beide telefoons zit een A12 Bionic-chip ingebouwd. De chip die in deze telefoons zitten is nét weer even wat sneller dan zijn voorganger de iPhone X. Wanneer je één van deze twee telefoons gebruikt dan merk je dat hij nooit vastloopt. Je kunt dus met een gerust hart games spelen op je iPhone XS of iPhone XS Max. Uiteindelijk is de iPhone XS Max wel iets sneller dan zijn broertje, maar dit verschil is echt minimaal te noemen. Met beide smartphones laad jij al jouw favoriete apps binnen no-time.

De chip die zit ingebouwd in de iPhone XS en de iPhone XS Max is ook weer nét iets zuiniger dan zijn voorganger. Dit betekent dus dat de batterijduur ook langer is. De batterijduur van de iPhone XS Max is daarentegen wel iets langer dan van de iPhone XS. Met de iPhone XS kan jij tot 14 uur video’s afspelen en met de iPhone XS Max tot wel 15 uur. Daarnaast kan een iPhone XS Max tot 65 uur muziek afspelen en een iPhone XS tot 60 uur.

De kwaliteit van de camera

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: er zijn geen verschillen tussen de camera van een iPhone XS en de iPhone XS Max. De camera’s van beide smartphones zijn identiek. Je krijgt bij beide telefoons een dual camera-systeem. Dit houdt in dat je maar liefst twee lenzen krijgt! Aan de achterkant zit een 12-megapixel groothoeklens en een 12-megapixel telelens. Op de voorkant zit een 7-megapixel TrueDept-camera. Zowel de voor- als achtercamera beschikt over een portretmodus. Hierdoor maak jij foto’s met een mooie scherptediepte. Dankzij de nog betere sensor is het ook mogelijk om mooie foto’s te maken bij weinig licht.

iPhone XS refurbished & iPhone XS Max refurbished

Met zowel de iPhone XS als de iPhone XS Max haal jij een kwalitatief goede smartphone in huis! Deze smartphone gaat nog jarenlang mee en wordt nog altijd door Apple ondersteund met de nieuwste iOS. Wil jij goedkoper uit zijn, maar wel van hoogwaardige kwaliteit genieten? Kies dan voor een refurbished iPhone XS of XS Max. Je bent tot wel 70% goedkoper en krijgt twee jaar garantie (dat is zelfs één jaar meer dan bij Apple zelf!).