20/07/2020

whatsapp-gebruiken-op-de-ipad

Wil je WhatsApp op je iPad gebruiken?

In de Appstore op je iPhone en op je Mac is het heel makkelijk om de WhatsApp-app te installeren. Op de iPad is dit nog niet mogelijk, maar hiervoor is een handig trucje waardoor je toch WhatsApp op je refurbished iPad kunt gebruiken!

Stap 1: Verbind de iPhone en de iPad met WiFi.
Stap 2: Open in de browser op je iPad de pagina https://web.whatsapp.com.


Stap 3: Open op je iPhone WhatsApp.
Stap 4: Klik op instellingen onder in het scherm.
Stap 5: Klik op ‘WhatsApp Web/Desktop’ en scan de QR code.
Stap 6: Je browser opent nu de webversie WhatsApp!
Stap 7: Door boven in het scherm op het ‘deel’ icoontje te klikken (Vierkantje met een omhoog wijzende pijl) kun je een snelkoppeling maken op je beginscherm. Zo heb je WhatsApp altijd bij de hand.

WhatsApp is op je iPad niet zo uitgebreid als op je iPhone, maar alle basistaken zoals het versturen en ontvangen van berichten gaat net zo soepel als op je refurbished iPhone. Een nadeel is dat je geen melding krijgt als je een bericht ontvangt. Dit zul je zelf moeten checken op je iPad, of door te wachten totdat je iPhone trilt in je broekzak.

Niet alleen WhatsApp is niet te downloaden op de Appstore op je iPad, Instagram heeft ook nog steeds geen applicatie uitgebracht voor de populaire tablet van Apple. Waarom de ontwikkelaar van WhatsApp en Instagram (Facebook) hiervoor nog geen goede app heeft ontwikkeld, is een raadsel.