25-07-2022

5-Apple-iPhone-life-hacks

5 Apple iPhone life hacks

Apple iPhone is een slim apparaat met allerlei handige trucjes waarvan jij het bestaan waarschijnlijk nog niet van afweet. In dit artikel vertellen we jou haarfijn wat jouw telefoon nog meer kan! We zijn benieuwd of je al op de hoogte bent van deze tips die jouw leven een stuk makkelijker gaan maken.

1. Maak je een typefout? Schudden maar!

We maken allemaal wel eens typefouten. Vaak zoek je dan naar de 'ongedaan maken' knop. Maar er is iets wat veel sneller werkt. Apple heeft hier iets op verzonnen, door te schudden. Maar hoe? Door het krachtig schudden draai je jouw laatste actie terug. Denk aan fouten als, een verkeerd ingetikt woord of een onbedoelde streep in een tekening. Natuurlijk kan je ook hiervoor de Backspace toets gebruiken, maar schudden is toch veel leuker ;). 

2. Film je scherm 

Wist je dat het mogelijk is om een schermopname te maken? Je hebt vast wel eens een screenshot gemaakt. De optie om een schermopname te maken vind je in het bedieningspaneel.  Om een schermopname te starten druk je op de knop 'Schermopname' en wanneer je de opname wilt laten stoppen, druk je opnieuw op de knop.  
Het kan zomaar zo zijn dat deze knop nog niet in jouw bedieningspaneel staat. Hoe voeg je deze toe? Dat kan je gemakkelijk doen binnen 2 stappen.

  • Navigeer in de 'Instellingen' app naar bedieningspaneel. 
  • Zoek 'Schermopname' en druk op het groene plusje. De opnameknop bevindt zich nu in het bedieningspaneel. 

3. Stel muziek in op de timer

Stel muziek in op de timer? Ja, je leest het goed. Dat is mogelijk. Val jij graag in slaap terwijl je naar een rustige afspeellijst luistert? Stel dan je muziek in op een timer. Hierdoor stopt na een tijdje de muziek automatisch met afspelen. Hoe stel je dit in? Dat vertellen we je in de volgende 5 stappen.

  • Open de 'klok app' en druk rechtsonder op 'timer'. 
  • Stel in het bovenste gedeelte in hoelang je muziek mag afspelen.  
  • Druk vervolgens op 'Als timer eindigt'. 
  • Scrol naar beneden en tik op 'Stop afspelen'. 
  • Tot slot kies je rechtsboven voor Stel in en druk je op de Start knop. De ingestelde tijd tikt nu als goed is weg. Staat de tijd op 0 sec. Dan stopt de muziek automatisch. 

4. Verplaats verschillende iPhone apps tegelijkertijd

Het verplaatsen van apps in mapjes of je wilt op het een andere pagina hebben staan. Dat kan een stuk sneller. Het opnieuw indelen van je homescreen kan best een tijdrovende taak worden. Zeker wanneer je veel apps op je toestel hebt staan. Maar waar je voorheen misschien dacht dat je slechts een app per keer kon verplaatsen, is dat eigenlijk niet waar. 
Wanneer je meerdere apps tegelijkertijd wilt verplaatsen, doe je het volgende:

  • Hou simpelweg de app ingedrukt die je wilt verplaatsen. 
  • Daarna klik je met je andere vinger alle apps aan die ook mee moeten naar het vorige of het volgende scherm. 
  • Op deze manier sleep je de apps naar de juiste bestemming.

5. Sneller opladen van jouw telefoon

Het opladen van jouw telefoon neemt altijd onnodig tijd in gebruik. Wil je de batterij van je iPhone zo snel mogelijk opladen? Zet hem eerst in vliegtuigstand! Waarom? In vliegtuigmodus worden veel functies van de telefoon uitgeschakeld. Denk aan netwerken en wifinetwerken, zodat de batterij minder hoeft te doen en de telefoon sneller oplaadt. Tip: vergeet niet vliegtuigmodus uit te schakelen als je klaar bent met opladen.  

Vliegtuigstand aanzetten? Op het bedieningspaneel (veeg naar beneden) en tik op het vliegtuigpictogram.   


Op zoek naar een refurbished iPhone? Bekijk ons nieuwste assortiment refurbished iPhones;