20-03-2022

mac-gebruik-in-het-nederlandse-bedrijfsleven

Mac-gebruik in het Nederlandse bedrijfsleven

Macs zijn natuurlijk enorm in trek bij particuliere klanten, maar steeds vaker krijgen we ook aanvragen binnen van zakelijke klanten. Het beeld dat alleen grafische afdelingen werken met Macs ligt alweer ver achter ons. Tegenwoordig maken ook andere afdelingen veelvuldig gebruik van Macs. Denk daarbij dan aan IT-afdelingen, Marketing/Sales-afdelingen en HR-afdelingen. Het gebruik van Mac in het bedrijfsleven neemt toe en zal naar verwachting nog meer toenemen.

Onderzoek naar Macs in het Nederlandse bedrijfsleven

Uit onderzoek van Pb7 Research in 2020 onder 200 Nederlandse organisaties blijkt dat steeds meer mensen voorkeur hebben om met een Mac te werken. Bij maar liefst 4 op de 5 grootzakelijke organisaties zijn er medewerkers die een Mac gebruiken. Bijna de helft (46%) van de ondervraagde organisaties verwacht dat het aandeel Macs zal toenemen en (45%) verwacht dat dit aantal gelijk zal blijven. Vooral in de financiële dienstverlening en bij de zakelijke dienstverleners neemt het gebruik van Macs toe.

Redenen om voor een Mac te kiezen

Er zijn meerdere redenen waarom het gebruik van Macs steeds populairder worden in het bedrijfsleven. De eerste reden en tevens de belangrijkste reden is het ‘gebruiksgemak’. Daarnaast is ‘de beschikbaarheid van specifieke toepassingen’ een belangrijke tweede reden. Dit geldt trouwens vooraal voor de creatieve functies en de marketing afdeling. Een derde reden is de 'security'. Macs staan bekend om zijn goede beveiligingsupdates. Als er al een Mac-malware opduikt reageert Apple hier altijd heel snel op. Toch is het aan te raden om aanvullende maatregelen te nemen als bedrijf.

De overgrote meerderheid van de IT-beslissers (95,5%) is positief over het gebruik van Macs. Het merendeel van de respondenten bevestigen het positieve beeld van de Macs rond het gebruiksgemak en de security. Ze zeggen dat de Macs dit ook echt in de praktijk waarmaken.

Wil je zelf ook ervaren hoe het is om met refurbished Macs te werken? Neem dan contact met ons op!

Ja, ik wil meer informatie over het werken met Macs

Bron: Pb7 Research (2020). Zakelijk gebruik van Macs in Nederland: https://resources.jamf.com/zakelijk-gebruik-van-macs-in-nederland_FINAL_2.pdf