06-01-2016

meegeleverde-hardware-en-software

Meegeleverde hardware en software


Hardware

Meer dan eens wordt er gevraagd wat er allemaal bij onze refurbished devices meegeleverd wordt. Afhankelijk van het apparaat kan dit verschillen. Bij iUsed krijg je dus altijd een bijbehorende adapter in geval van een MacBook of een stroomkabel in geval van een iMac. Heb je gekozen voor een iMac, dan zit er standaard een draadloos Apple toetsenbord en een draadloze MagicMouse bij. Bij de iPhone en iPad zit ook standaard een oplader bij. Bij de iPhone zit ook nog een sim pin bij, maar geen oortjes dit vanwege hygiënische redenen.


Software

Op elke Mac staan allerlei handige apps voor de dingen die je elke dag doet. Zoals Safari om te browsen, foto’s om foto’s en video’s te beheren, Time Machine om backups mee te maken en FaceTime om mee te videobellen. Daarnaast staan er ook apps op om te e‑mailen en sms’en, notities te schrijven en je contacten en agenda bij te werken. Er is zelfs een app waarmee je nieuwe apps kunt downloaden/kopen: de App Store.


*Wij leveren het Microsoft Office pakket niet mee met onze apparaten

Een inbox vol handige functies

Mail is de eenvoudige en veelzijdige manier om e‑mail op je Mac bij te houden. Configureren is simpel en het werkt prima met bijvoorbeeld iCloud, Gmail, Yahoo!, AOL en Microsoft Exchange. Heb je meerdere e‑mail­accounts? Geen probleem. Je voegt al je accounts toe aan Mail en je kunt alle e‑mailberichten bekijken vanuit één centrale plek. Met handige swipe-bewegingen verwijder je berichten of markeer je ze als ongelezen. Zo werk je je mail razendsnel weg. Er is ook een verbeterde schermvullende weergave, waarin je met meerdere berichten tegelijk kunt werken. Mail helpt zelfs met het beheren van je agenda en het up-to-date houden van je contacten. Gewoon vanuit je inbox.


De uitgelezen app voor al je berichten

Ook fan van berichten op je iPhone? Het werkt net zo geweldig op je Mac. Je kunt onbeperkt berichten sturen naar iedereen met een Mac, iOS-device of Apple Watch. Maar ook foto’s, video’s, documenten, geluidsfragmenten en contactgegevens. Je ziet wanneer je bericht is afgeleverd en wanneer iemand een antwoord typt. Dankzij de totaalversleuteling zijn je berichten beveiligd en is je privacy gewaarborgd. En die groene berichtjes op je iPhone? Die staan ook al op je Mac. Al je gesprekken zijn op al je apparaten te volgen, dus je kunt een gesprek starten op je iPhone en verdergaan op je Mac.


Je lach is nooit ver weg

Met FaceTime voer je videogesprekken op je Mac. Je kunt praten en lachen met iedereen die ook een Mac of iOS-device heeft. Je hoeft maar één keer te klikken om bij te kletsen. Begin een gesprek door de naam, het e‑mailadres of het telefoonnummer van degene die je wilt spreken in te typen. Je kunt ook vanuit Contacten, Berichten of Spotlight een gesprek starten. Zodra iemand jou belt, krijg je een melding en kun je het gesprek aannemen of weigeren. Je kunt ook antwoorden via Berichten of een terugbelherinnering instellen. Dat werkt zelfs wanneer FaceTime niet is geopend. Je hoeft je dus nooit meer af te vragen of je wel bereikbaar bent.


Een app waarmee je prima afspraken kunt maken

Met Agenda houd je de controle over je planning en deel je die met anderen. Je kunt verschillende agenda’s aanmaken, bijvoorbeeld één voor thuis, één voor school en één voor zakelijke afspraken. Bekijk ze allemaal in één venster of kies ervoor om alleen die agenda’s weer te geven die je op dat moment nodig hebt. Via het infovenster kun je een locatie aan je evenement toevoegen. Terwijl je typt, krijg je locatiesuggesties en er worden kaarten en weerberichten weergegeven. Zodra het tijd is om te vertrekken, krijg je een waarschuwing. En als je iCloud gebruikt, wordt alles wat je op je Mac in Agenda verandert ook aangepast op je iOS-devices en Apple Watch. Dus je mist voortaan geen enkele lunchafspraak of vergadering meer, en je vergeet geen enkele verjaardag.


Jouw films en muziek in de schijnwerpers

 iTunes is het kloppend hart van al je entertainment op je Mac. Het is de beste manier om je verzameling muziek en films te beheren en uit te breiden. Luister met Apple Music naar gratis on‑demand radiozenders, met nummers en artiesten die zorgvuldig zijn geselecteerd op basis van jouw voorkeuren. Je leert ook nieuwe artiesten, albums en genres kennen. En met een abonnement op Apple Music heb je onbeperkt toegang tot meer dan 30 miljoen nummers in de Apple Music-bibliotheek.


 iWork, Garageband en iMovie

 Je kunt iWork (Pages, Numbers, Keynote), Garageband en iMovie gratis downloaden op je iPhone, iPad en Mac via de App Store.