01-09-2022

Een-refurbished-Apple-Watch-kopen

Op zoek naar een Apple Watch? Wel eens aan refurbished gedacht?!

Een refurbished Apple Watch? Heb je daar wel eens over na gedacht? Doe je daar wel goed aan? In dit artikel vertellen wij jou alle informatie die jij nodig hebt om een refurbished Apple Watch te kopen en wat de voordelen zijn! Zo maak jij nooit de verkeerde keuze. 

Wat zijn de voordelen van een refurbished Apple Watch?

Een refurbished Apple Watch, oftewel een gebruikte Apple Watch, is een stuk voordeliger dan een nieuwe Apple Watch. Door te kiezen voor een refurbished Apple Watch weet je zeker dat het product 100% technisch in orde is en goed functioneert. Door specialisten wordt de Apple Watch grondig schoongemaakt en indien nodig gerepareerd en voorzien van vervangende onderdelen. 

Voordelen refurbished Apple Watch

 • Goedkoper dan nieuw
 • Gecontroleerd op schade en technisch gebreken
 • Onderdelen waar nodig worden vervangen voor nieuwe 
 • Garantie, bedenktijd en recht op retour 
 • Goed voor het milieu (dankzij het hergebruik)

Nadelen refurbished Apple Watch

 • Je krijgt soms geen officiële accessoires meegeleverd, denk aan originele kabels
 • Het nieuwste model is vaak (nog) niet leverbaar als refurbished
 • Er kunnen gebruikerssporen op zitten, zoals krasjes en deukjes
 • Je bent vaak goedkoper uit als je bij een particulier koopt

Voor welke refurbished Apple Watch moet je kiezen?

In de loop der jaren zijn er verschillende generaties van Apple Watch uitgekomen. We raden je aan om minimaal voor de Apple Watch Series 3 of nieuwer te kiezen. De reden? Dit model van Apple Watch wordt namelijk nog voorzien van updates, voorgaande modellen niet meer. 
 • Je kiest een refurbished Apple Watch Series 6 als je een recent model wilt hebben. Dit model is redelijk nieuw. Daardoor zijn er nog weinig refurbished exemplaren beschikbaar zijn. 
 • Je kiest een refurbished Apple Watch SE als je een relatief nieuw model wilt en functies als ECG niet nodig hebt maar wel nog lang updates wilt krijgen. Voor deze watch krijg je de beste prijs-en kwaliteitverhouding. 
 • Je kiest een refurbished Apple Watch 5 als je een relatief nieuw model wilt, een always on-scherm wilt hebben. Met deze Watch navigeer je zonder kaart, dankzij het ingebouwde kompas. 
 • Je kiest een refurbished Apple Watch 4 als je een moderner en groter scherm wilt hebben dan de eerdere generaties. Dit model is perfect als je ECG's wilt maken en valdetectie wilt gebruiken.
 • Je kiest een refurbished Apple Watch 3 als je verbeterde gezondheidssensoren, een verbeterde hartslagmeter wilt en 70% meer prestaties wil, ten opzichte van de series 2.

De Apple Watch 0,1 en 2 krijgen geen updates meer en raden wij daarom ook niet aan. Zeker omdat je gaandeweg te veel functies gaat missen. Deze Series worden bij iUsed ook niet aangeboden.

Waarop moet je letten bij het kopen van een refurbished Apple Watch?

De keuze in refurbished Apple Watches is een stuk minder ruim dan in iPhones. Echter, mocht je een refurbished Apple Watch op het oog hebben, moet je op het volgende letten;
 • Conditie, oftewel gradatie. Zitten er krasjes en zichtbare gebruikerssporen op?
 • Garantie: hoeveel garantie krijg je op de aankoop? Dat kan per aanbieder verschillen. Bij iUsed krijg je standaard 3 jaar garantie.
 • Betrouwbaarheid: is de aanbieder al langere tijd actief? Krijgt de aanbieder goede recensies?

Voor veel mensen zullen de prijs en de conditie het belangrijkst zijn. Modellen die zichtbaar gebruikt zijn, dalen uiteraard ook in de prijs. Als je een Apple Watch nodig hebt voor sporten of om apps te testen, is de conditie wellicht niet zo belangrijk. Ben je altijd zuinig met je spullen, dan gaat je voorkeur waarschijnlijk uit naar een model dat er nog zo goed als nieuw uitziet. 

Hoe controleer ik een refurbished Apple Watch?

Als je jouw refurbished Apple Watch binnen hebt gekregen is het belangrijk dat je deze nacheckt en voldoet aan je verwachtingen. Zo bekijk je onder andere of het scherm krassen bevat en of er deukjes in de behuizing. Over het algemeen worden er door de aanbieders drie gradaties gehanteerd:
 • Zo goed als nieuw: nauwelijks van nieuw te onderscheiden, het product is in uitstekende conditie en bevat geen krassen of deukjes
 • Licht gebruik: lichte cosmetische gebruikerssporen, zoals krasjes maar geen deukjes
 • Zichtbaar gebruik: op het product zijn duidelijke gebruikerssporen te zien, zoals krasjes op het scherm en deukjes in de behuizing

Controleer bij het uitpakken van jouw refurbished Apple Watch of je het juiste model hebt gekregen. De Series 4, 5 en 6 hebben hetzelfde design en kunnen daardoor gemakkelijk door elkaar worden gehaald. Dit geldt ook voor de series 0,1,2 en 3. Natuurlijk ga je ervan uit dat de aanbieder weet wat hij naar jou opstuurt en wat hij verkoopt, maar er kan altijd iets misgaan.

Controleer of alle functies goed werken. Reageert touchscreen meteen op aanraking, werkt de zijknop en digital crown goed? Kun je verbinding maken met je iPhone? Daarnaast kun je ook beter gelijk controleren of de speaker en microfoon probleemloos functioneren. Als je namelijk pas na een paar maanden erachter komt dat deze functies niet werken, wordt het een lastig om verhaal te halen bij de aanbieder.

Retour en garantie

Het is je misschien al opgevallen dat refurbished producten vaak wat meer kosten dan een tweede hands product op bijvoorbeeld Marktplaats. Dat komt omdat refurbished producten uitgebreid worden nagekeken, (waar nodig) onderdelen worden vervangen en je er garantie bij krijgt.

Als je spijt krijgt van je aankoop heb je bij een particulier op Marktplaats geen mogelijkheid om het terug te brengen. Deze zorgen heb je niet bij een aanbieder van refurbished producten. Bij vrijwel alle aanbieders krijg je garantie, doorgaans tussen de 12 en 24 maanden. Hoe langer de garantie, hoe duurder de aanbieder meestal is. Je betaalt als het ware voor extra zekerheid. Bij iUsed krijg jij standaard garantie van 3 jaar en heb je een bedenktijd van 30 dagen.

Klaar voor een refurbished Apple Watch?

Nu weet jij wat de voordelen zijn van een Apple Watch en waar je op moet letten bij het kopen van een refurbished Apple Watch. Nog steeds op zoek naar een Apple Watch? Kies refurbished! Bij iUsed garanderen we jou van de beste refurbished  Apple Watches die door onze specialisten grondig zijn schoongemaakt en 100% technisch in orde zijn. De beste kwaliteit voor de voordeligste prijs!

Refurbished Apple-producten

Op zoek naar nog meer refurbished Apple-producten? Kijk bijvoorbeeld eens naar: