21-07-2020

refurbished-door-fabrikant-wat-houdt-dat-in

Refurbished door fabrikant, wat houdt dat in?

Bij een aantal refurbished producten, zoals MacBooks en iMacs met de vijf-sterren grading staat ook de term refurbished door fabrikant. Wat houdt dit eigenlijk in?

Devices waar deze vermelding bij staat, zijn volledig nagekeken door Apple zelf. Deze modellen zijn geretourneerd of gebruikt als demo model. De fabrikant repareert ze waar nodig, maar kan ze niet meer verkopen als nieuw product.

Deze apparaten hebben een behuizing die bijna niet te onderscheiden is van nieuw. Daarbij komt het voordeel dat de accu maximaal 10 keer is opgeladen. Ze zijn dus eigenlijk gloednieuw en worden geleverd in de originele verpakking met bijbehorende accessoires. Natuurlijk leveren wij ook op deze producten 2 jaar garantie. Op deze manier heb je de beleving van een nieuw device voor een aantrekkelijke prijs.


Geen Keurmerk Refurbished?

Alle producten met de status ‘refurbished door fabrikant’ hebben geen Keurmerk Refurbished-label. Een device mag alleen het Keurmerk-label dragen als het is getest door een bedrijf met een Keurmerk Refurbished certificaat van TÜV Nederland. Alle devices met de status refurbished door fabrikant zijn getest door Apple zelf en niet door iUsed. Omdat Apple deze certificering niet heeft, mogen deze devices niet verkocht worden met het Keurmerk label.

Wij vinden het zonde om deze devices uit hun verpakking te halen om ze nog een keer testen terwijl Apple dit zelf al heeft gedaan. Uiteraard ontvang je op deze nagenoeg nieuwe apparaten ook twee jaar garantie.