06-10-2020

wat-is-icloud-gezinsdeling

Wat is iCloud gezinsdeling?

Wist je dat Apple een speciale functie heeft waardoor je gemakkelijk iCloud-opslag en meer kunt delen met je hele gezin? En dat je in kunt zien hoeveel uur per dag je kind zijn of haar iPhone gebruikt? Dit heet Delen met gezin. Zo hoef je apps die iedereen wil gebruiken maar één keer te kopen, deel je gemakkelijk iCloud-opslagruimte en kun je makkelijk bijhouden hoeveel uren je kinderen hun iPhone’s gebruiken en waarvoor. Ideaal!

Wat is delen met gezin?

Via ‘Delen met gezin’ kunnen apps, streamingsdiensten en iCloud-opslag gedeeld worden met alle leden van het gezin. Één persoon maakt in zijn iCloud account een gezin aan en voegt daaraan zijn gezinsleden toe. Alle aankopen die iedereen heeft gedaan in iTunes, de Appstore en iBooks zijn direct beschikbaar voor iedereen. Ook streamingsdiensten als Apple TV+ worden gedeeld met het gezin wanneer je hierop een abonnement hebt. Je hoeft niet alle aankopen te delen, dit kun je makkelijk instellen. Heb je een iCloud abonnement? Dan kun je deze ruimte delen met het gezin. Zo heb je aan een opslagruimte van 200GB meer dan genoeg voor het hele gezin. Iedereen in het iCloud gezin kan dit gebruiken maar niet van elkaar in zien. Alles wat je upload in de iCloud blijft alleen voor jou beschikbaar tenzij je het zelf deelt via een gedeelde map.


Ouderlijk toezicht voor kinderen en tieners

De mogelijkheid van het delen van alle aankopen en apps is natuurlijk handig, maar het is niet de bedoeling dat je zoon van 10 dezelfde rechten heeft als jou. Je creditcard is vaak gekoppeld aan je iCloud account en er staan een heleboel leuke, betaalde spelletjes in de Appstore…

Wanneer je kinderen deel uitmaken van het gezin, kun je hier speciale limieten voor instellen. Wanneer je zoon een betaalde app wilt downloaden uit de Appstore, kun je eenvoudig instellen dat jij daar eerst toestemming voor moet geven.

Ook kun je gemakkelijk inzien hoeveel tijd je dochter doorbrengt op haar iPhone. Voor alle apps kun je limieten instellen, denk hierbij aan een tijdslimiet van 2 uur per dag voor Facebook of Instagram. Ook is het mogelijk om te zien waar de iPhone van je zoon of dochter zich bevindt voor het geval je hem of haar (of de iPhone) kwijt bent.


Delen met gezin instellen

Om een iCloud gezin te configureren op je iPhone, doorloop je de volgende stappen: 
  • Ga naar Instellingen en druk op je naam
  • Druk op Delen met gezin en vervolgens op Configureer je gezin
  • Volg de instructies en pas alle instellingen aan naar jouw wensen

Lid toevoegen

Om een gezinslid toe te kunnen voegen, moet iedereen zijn eigen Apple ID hebben. Heeft uw kind geen Apple ID? Maak deze eenvoudig aan op deze pagina. Een nieuw lid voeg je zo toe aan het gezin op een iPhone: 
  • Ga naar Instellingen en druk op je naam en vervolgens op Delen met gezin
  • Druk op Voeg lid toe 
  • Voer de naam en het juiste mailadres in en volg de instructies

Deelnemen aan gezin

Om de uitnodiging te accepteren, doorloop je de volgende stappen op het apparaat van het lid dat je toe wilt voegen: 
  • Ga naar Instellingen, druk op de naam van het lid en ga naar Uitnodigingen
  • Doorloop de instructies. Het lid is nu toegevoegd aan het gezin
Delen met gezin werkt op bijna alle apparaten van Apple. Op deze manier kun je gemakkelijk opslagruimte en gekochte applicaties delen met andere gezinsleden. Daarnaast kun je ook een oogje in het zeil houden bij je kinderen.


Refurbished iPhones bij iUsed

Voor gezinsdeling heb je niet de nieuwste iPhone nodig. Wist je dat wij bij iUsed refurbished iPhones aanbieden tegen scherpe prijzen? Ideaal voor je zoon of dochter (en voor jezelf natuurlijk). Mocht de iPhone dan een keer vallen en kapot gaan, valt de financiële schade mee. Bekijk hier ons aanbod refurbished iPhones.