21-12-2023

verwachtingen-apple-2024

Wat we in 2024 kunnen verwachten van Apple!

Apple belooft een 2024 als geen ander, met innovaties die grenzen verleggen en verwachtingen overtreffen. Met een nieuw productsegment op de planning, grote updates voor de iPad Pro en Apple Watch, en AI-verbeteringen, is er genoeg om enthousiast over te zijn. En dan hebben we het nog niet eens over de impact van nieuwe regelgeving op Apple's strategie. Hier een blik op wat het komende jaar voor ons in petto heeft, van nieuwe producten tot ongekende ontwikkelingen. ­

Regelgevende aanpassingen
We zagen het al aankomen: EU regelgeving die Apple dwingt tot verandering. Hoewel de iPhone al is overgestapt op USB-C, moeten andere apparaten zoals muizen en toetsenborden nog volgen. Verwacht ook meer openheid rond de App Store en browsers. Bronnen suggereren dat Apple zelfs alternatieve app stores zou kunnen toestaan in de EU, wellicht in een latere iOS 17-update in 2024.

De onthulling van Vision Pro WWDC
2023 gaf ons een voorproefje van Apple's AR/VR-headset en het bijbehorende visionOS. Een exclusieve groep ontwikkelaars heeft al toegang, en in 2024 wordt Vision Pro in de VS gelanceerd. De initiële beschikbaarheid en prijs zullen de impact beperken, maar verwacht veel speculatie over toekomstige, toegankelijkere modellen.

iPads in overvloed
Na een pauze in 2023, staat 2024 in het teken van iPad-updates. De iPad Pro zou verschijnen in nieuwe formaten en met OLED-schermen, aangedreven door de M3-chip. Ook de iPad Air zou een grotere variant krijgen.

Vernieuwing van de AirPods
Verwacht een herontworpen AirPods in 2024, mogelijk met een volledig nieuw design voor de AirPods 4, en een USB-C poort voor de AirPods Max.

CarPlay's transformatie
De compleet vernieuwde CarPlay zou in 2023 komen, maar realistisch gezien zullen de meeste aankondigingen waarschijnlijk in 2024 plaatsvinden. Bereid je voor op groot nieuws hierover.

Uitzonderlijke producten: iPhone 16 Ultra en Apple Watch X
De verwachting van een nieuwe iPhone en Apple Watch in september is standaard, maar de iPhone 16 Ultra en de Apple Watch X beloven iets speciaals te worden met premium functies en materialen.

De uitrol van de M3-chip
De M3-chip maakte een opvallend debuut in Pro- en Max-varianten, met prioriteit voor de MacBook Pro en iMac. Andere apparaten zullen volgen, waaronder de MacBook Air, Mac Studio, Mac Pro, iPad Pro en iPad Air.

HomePod met Scherm
Steeds meer geruchten over een HomePod met een scherm. Van gelekte beelden tot prototypetesting op een iPad mini, dit kan leiden tot een nieuwe categorie binnen Apple's ecosysteem.

Siri en AI-Diensten
Siri staat op het punt slimmer te worden in iOS 18, met verbeterde AI-functionaliteiten die de concurrentie met diensten als ChatGPT aangaan.

Apple lijkt in 2024 een reeks nieuwe producten te lanceren die de markt kunnen veranderen. Dus wees voorbereid op interessante updates in hun productlijn!