22-11-2021

5-redenen-waarom-jij-voor-een-refurbished-device-moet-kiezen

5 redenen waarom jij voor een refurbished device moet kiezen

Tegenwoordig is hardware bijna niet meer aan te slepen. De vraag naar computers, laptops, tablets en smartphones is sinds corona explosief gestegen. Daarnaast is er ook nog een heus chiptekort. De productie van nieuwe computers, laptops, smartphones en andere hardware staan veelal in de wacht. Ook bij Apple zelf is de levering van de meeste Apple-producten vertraagd door dit chiptekort. Gelukkig zijn we niet volledig afhankelijk van nieuwe producten en zijn er ook genoeg refurbished producten op de markt. Refurbished is zelfs een betere keuze! De belangrijkste voordelen van refurbished producten sommen wij hieronder voor jou op.


1) Refurbished is altijd direct beschikbaar

Refurbished hardware is altijd beschikbaar in tegenstelling tot nieuwe hardware. Door het chiptekort kunnen wachttijden van bestellingen flink oplopen. Dit betekent dus als je de nieuwste iPhone 13 wilt hebben, dat je soms langer moet wachten op je bestelling. Dit kan vervelend zijn als je je device snel nodig hebt, omdat je oude device stuk is. Met refurbished hardware heb je dit probleem in ieder geval niet. Alle devices die in onze webshop staan zijn direct beschikbaar. Dit betekent dat bestellingen die op werkdagen voor 22:00 uur zijn besteld, vanaf de volgende dag bezorgd worden. Je kan hierdoor de bestelling al de volgende dag in ontvangst nemen, behalve op zondag en maandag.


2) Refurbished is betrouwbaar

Veel mensen denken dat refurbished niet betrouwbaar is en de kwaliteit tenietdoet voor de prijs die je ervoor betaald. Dit is allemaal niet waar. Refurbished devices worden op meer dan 50 punten gecontroleerd. Daarnaast dragen de meeste producten van ons het Keurmerk Refurbished-logo. Alleen bedrijven die financieel gezond zijn mogen dit logo dragen. Daarnaast worden wij elk jaar gecontroleerd met een technische audit door TÜV Nederland. Zij testen op de veiligheid, kwaliteit, betrouwbaarheid en leefomgeving door middel van certificering, keuring, inspectie, CE-markering en training. Wij zelf zijn zo overtuigd van onze kwaliteit dat wij wel twee jaar garantie geven op al onze producten! Jij koopt dus een product dat sowieso twee jaar of langer meegaat.


3) Refurbished devices zijn tot wel 70% goedkoper dan nieuwe devices

Een groot voordeel van refurbished is dat het vele malen goedkoper is dan nieuw. De percentages verschillende natuurlijk wel soms heb je 40% korting, maar je kan ook zeker 66% of zelfs de 70% korting halen! Het ligt er natuurlijk ook aan welk product je koopt en in welke conditie je hem koopt. Producten met de conditie zo goed als nieuw zijn natuurlijk duurder dan producten met de conditie licht gebruikt.


4) Refurbished is een duurzame keuze

Door een refurbished device te kopen, draag jij bij aan een schoner milieu. Doordat producten worden hergebruikt, hoeven er minder nieuwe producten te worden geproduceerd. Dit scheelt een hoop CO2-uitstoot en er hoeven minder materialen, zoals goud en erts, gedolven te worden. Verder wordt de e-waste berg ook niet nog groter gemaakt. Waardoor er ook minder CO2 wordt uitgestoten.


5) Door voor refurbished te kiezen heb jij altijd de breedste keuze

Wil je een nieuw device kopen dan heb je keuze uit maar een aantal modellen. Kies je voor refurbished dan heb je keuze uit een heleboel modellen uit verschillende jaren! Bijvoorbeeld bij Apple heb je nu alleen de keuze uit een MacBook Air 2021 met 256GB SSD-opslag en met 512GB SSD-opslag. In onze refurbished webshop heb jij keuze uit de MacBook Air uit 2014, 2015, 2017, 2018, 2019, 2020 en de MacBook Air M1 2020. Dit geldt natuurlijk ook voor alle andere categorieën. Bij Apple zelf heb je de keuze uit de iPhone 13, 12, 11 en de SE 2020. Bij ons heb je de keuze uit de iPhone 7, 8, SE 2020, X, XR, XS, 11 en 12. Veel mensen geven de voorkeur aan een ouder model. Dit komt omdat de prijzen van de nieuwste apparaten hoog zijn. Daarnaast gaan de technologische ontwikkelingen ook niet meer zo hard als vroeger. Daardoor kan jij met een ouder model dus prima uit de voeten!