28-07-2022

5-redenen-waarom-je-voor-een-MacBook-moet-kiezen

Dé 5 redenen waarom je voor een MacBook moet kiezen

Ben je op zoek naar een nieuwe laptop? Maar je twijfelt tussen Windows of MacOs? Of ben je nieuwsgierig waarom de MacBook zo populair is? In deze blog vertellen we jou wat de 5 belangrijkste redenen zijn om te kiezen voor Apple MacBook.  

MacBook is gebruiksvriendelijk   

De MacBook van Apple staat onder andere bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid. MacOS werkt intuïtief en alle opties en programma's zijn gemakkelijk te vinden. Als je al in bezit bent van een iPhone of een iPad dan vind je snel je weg bij het gebruiken van een MacBook. Zo werken alle producten van Apple goed samen. Zo kun je bijvoorbeeld via je Apple Watch jouw MacBook ontgrendelen of via Airdrop waarmee jouw foto's en bestanden gemakkelijk gedeeld kunnen worden tussen jou iPhone en MacBook. Of wat dacht je van een iPad als tweede scherm?! Met sidecar kun je je iPad in de liggende richting als tweede beeldscherm voor je Macbook gebruiken.
    

MacBook is betrouwbaar   

Het besturingssysteem van Apple, MacOS is speciaal gebouwd door Apple computers. Hierdoor werkt de software en hardware goed met elkaar samen en dat maakt MacBook betrouwbaar. Daarnaast ben je in gebruik van een MacBook minder vatbaar voor virussen. Dit komt simpelweg omdat er minder virussen voor MacOs in de omloop zijn en daarbovenop de MacBook meer beveiligingen heeft. Door de updates van MacOs blijft het systeem veilig en betrouwbaar. Zo kan jij veilig je gang blijven gaan.
    

MacBook heeft een goede accu   

Uit tests is gebleken dat de MacBook van Apple goed scoort op de gemiddelde accuduur. De MacBook gaat gemakkelijk een hele werkdag mee op een volle batterij. Geen reden voor paniek als je 's ochtends je oplader vergeet mee te nemen. De Apple MacBook modellen met Apple M1 chip gaan wel tot 20 uur mee op een acculading. Het tempo waarin je accu leegloopt hangt natuurlijk wel samen met hoe zwaar je MacBook belast.
   

MacBook is duurzaam   

Zoals we allemaal weten, een laptop is een flinke investering. Daarom wil je er zo lang mogelijk mee doen. De MacBook is geproduceerd van duurzaam materiaal, zo is de behuizing van de laptop gemaakt van aluminium. Dit materiaal blijft lang mooi waardoor jouw MacBook er lang mooi uit blijft zien. Bovendien heeft de MacBook een hoge inruilwaarde. Wil je na een paar jaar overstappen naar een nieuw model? Je ontvangt gemakkelijk nog een paar honderd euro voor je oude MacBook. Jouw investering blijft geld waard.
   

MacBook ziet er goed uit in design   

Laten we eerlijk zijn, het oog wilt ook wat. Het design is niet onbelangrijk. Apple houdt het simpel en strak. De minimalistische vormgeving en de strakke lijnen met afgronden hoeken. Lichtgewicht, dun maar voelt stevig aan. Hierdoor is de MacBook gemakkelijk overal mee naartoe te nemen, zonder dat je met een zware tas sjouwt.
    

MacBook of Windows laptop?   

Twijfel je nog tussen een MacBook of een Windows laptop? Voor zowel de MacBook als de Windows laptops zijn er felle voor-en tegenstanders. Dit maakt het niet gemakkelijk om een keuze te maken. Het ligt vooral aan jouw persoonlijke voorkeur en waar je de laptop voor wilt gebruiken. Wanneer je al bent gewend aan het Apple-systeem is een MacBook een grote aanrader. Wil je vooral gamen op je laptop? Grote kans dat de Windows laptop hier beter voor geschikt is.